Windows 10: Unable to browse with Chrome/Vivaldi after upgrade to Win 10 1803


  1. Posts : 3
    Windows 10 Pro 1803
       12 Jul 2018 #1

    Unable to browse with Chrome/Vivaldi after upgrade to Win 10 1803


    Since I upgraded to 1803 this morning, both chrome and vivaldi stop being able to reach most websites quickly after signing in (the first one or two attempts work). Sites that do not use https seem to remain accessible, though at very slow speed. It also may be related to variable duration freezes of the entire system.
    I've tried searching for solutions on my own, but I've been having inceasing difficulties finding relevant solutions to issues I experience.
      My ComputersSystem Spec

  2.    12 Jul 2018 #2

    It also may be related to variable duration freezes of the entire system.
    Out of curiosity, try running LatencyMon (free) by Resplendence- 10 mins should be enough- and post a screenshot of its report.

    Post a screenshot of your task manager when your system is nominally idle and when you observe slow performance, if different.

    What happens if you try using Edge? Do you notice the same slow response?

    Check your DNS response time- search for and set the fastest if significantly better- e.g. use
    DNSjumper (free).
      My ComputerSystem Spec


  3. Posts : 3
    Windows 10 Pro 1803
    Thread Starter
       12 Jul 2018 #3

    I will have to get back to you on the screenshots as I currently have some different tools running.
    Edge does not have any issues, it seems to be specifically chromium related (I have noticed the steam overlay browser and some clients' integrated login pages having similar issues)
    I doubt it's a dns issue as nslookup seems to work and gives me reachable IPs for sites I can reach through the URL and unreachable IPs for sites I can't. It also continues to work for my laptop.
    Last edited by Bakamoo; 12 Jul 2018 at 10:09. Reason: Typo
      My ComputersSystem Spec


  4. Posts : 3
    Windows 10 Pro 1803
    Thread Starter
       12 Jul 2018 #4

    Apparently during the upgrade my pagefile was limited to 200MB which I suspect was cause for the freezing part of the problem. The inability to connect to https pages persists.
      My ComputersSystem Spec


  5. Posts : 562
    Win 10 Pro, 18219 (Skip) 64bit
       12 Jul 2018 #5

    https://news.softpedia.com/news/goog...e-520939.shtml

    https://www.techrepublic.com/article...eases-new-fix/


    This is a known issue for some users but a recent update was said to rectify the issue. (link 2)

    Are you current with updates ?
      My ComputerSystem Spec

  6.    13 Jul 2018 #6

    Don't read forums anymore and don't use Win 10 so didn't know about the problem until 2 Days ago. If You haven't installed The July CU first be sure you have Microsoft Update Catalog installed then install Microsoft Update Catalog

    If You've installed the July KB That won't work. Repair install from the en_windows_10_consumer_edition_version_1803_updated_jul_2018_x64_dvd_12712603 if you can have a MSDN subscription or know someone who does.
      My ComputerSystem Spec


 

Related Threads
I have an old Lenovo T510 laptop running Windows 10 Pro. Yes, I know, it doesn't officially support Windows 10. But I've been running Window 10 Pro on it happily and reliably for quite some time.... Until just now when I upgraded to version 1803. ...
I get this error every time I launch one of these browsers. The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID {D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160} and APPID...
I am having a problem with network share I am unable to browse network share of another computer if I signed into Microsoft account If I sign into a local account, then I can browse another computer network share folders. How to fix this?
Unable to Browse Internet in Network and Sharing
My husband & I try to remotely support his father's HP desktop. In the last month or so he can get email, TeamViewer for remote access works fine we can ping websites by name and IP but cannot browse to them by name or IP. We have done all the...
Folks, I have a domain at home with desktops running W10 Enterprise. Clean installs. The Network location on each shows the domain (with the domain name). When the computers were set up, it took a couple of hours, but each machine was able to...
Our Sites
Site Links
About Us
Windows 10 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 10" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd
All times are GMT -5. The time now is 17:30.
Find Us